'Perschef Ajax baalt van de vrouwen die Overmars beschuldigden'

13 februari 2022, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax baalt van het handelen van de vrouwen die Marc Overmars onlangs beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ajax-perschef Miel Brinkhuis gaf in een online bijeenkomst namelijk aan het jammer te vinden dat zij zonder toestemming van de media-afdeling van Ajax zich in de pers hebben uitgesproken.

Dat schrijft het NRC in een reconstructie. Brinkhuis zat in een online meeting met het voltallige personeel van Ajax en deed daarin de controversiële uitspraak. Daarbij had hij ook complimenten over voor de vrouwen die niet openlijk naar buiten traden. Uit de reconstructie bleek ook dat een deel van de vrouwen nog altijd werkzaam is bij Ajax.

Overmars baarde de afgelopen weken opzien met bekendmakingen over zijn grensoverschrijdende gedrag en is daardoor opgestapt als technisch directeur van Ajax. Sindsdien besloot algemeen directeur Edwin van der Sar zich opvallend stil te houden en moest trainer Erik ten Hag de kastanjes uit het vuur halen. Daardoor is er sowieso al veel kritiek op de communicatie vanuit Ajax en dit zal er niet bij helpen.

Lees ook: Van der Sar praat niet in de media over Overmars: "Gebroken man"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen