Ligue 2 kent Nederlandse assistkoning met ongekende aantallen

13 februari 2022 – Het begint er steeds meer op te lijken dat Toulouse volgend jaar de uitwedstrijdjes tegen Quevilly, Rodez en Grenoble inruilt tegen een confrontatie met het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. De club gaat aan de leiding in de Ligue 2 en heeft dat grotendeels te danken aan Branco van der Boomen. De Nederlander mag zich zelfs de assistkoning van de competitie noemen.

Ligue 2 kent Nederlandse assistkoning met ongekende aantallen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De voormalig speler van onder meer Ajax, Heerenveen en De Graafschap is bezig aan een ongekend sterk seizoen. Na 23 wedstrijden staat hij inmiddels op een aantal van 16 assists. Nooit eerder (sinds de statistieken zijn bijgehouden) gaf iemand na dit aantal wedstrijden zoveel assists in de Ligue 2. De nummer twee in het assistklassement staat pas op negen en de nummer drie bereidde zes goals voor.

Van de Boomen liet de laatste twee wedstrijden zien waarom hij dit seizoen de ster is van Toulouse door in beide wedstrijden twee assists te geven. Daarnaast staat hij ook nog eens op zes treffers. Op het middenveld van Toulouse staat hij samen met Stijn Spierings, die eerder onder contract stond bij AZ, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk.

Lees ookZuur: Van den Boomen en Spierings missen promotie

Toulouse gaat momenteel aan kop en heeft een punt voorsprong op Paris FC, dat op de tweede plek staat. Het gat met de nummer drie is vier punten en de beste twee ploegen promoveren sowieso naar het hoogste niveau. De nummers drie, vier en vijf spelen nacompetitie.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd