Kritiek op Schmidt: "Met keepers moet je nooit liggen klooien"

13 februari 2022, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eric Meijers vindt dat Roger Schmidt het momenteel niet goed aanpakt bij PSV. De Duitser liet de afgelopen weken zowel Joël Drommel als Yvon Mvogo onder de lat verschijnen en dat is volgens de bekende amateurtrainer een slechte zet. Meijers vindt dat je anders met doelmannen om moet gaan.

Drommel verloor een wedstrijd zijn basisplaats, maar keerde na een blunder van Mvogo meteen terug in het doel. "Dat vond ik een rare zet. Met keepers moet je nooit liggen klooien, dat is mijn ervaring in dertig jaar trainerschap. En als je gaat beginnen met het wisselen van keepers, dan is dat het begin van het eind", aldus Meijers in gesprek met VI Vandaag.

Volgens Meijers had PSV beter langer door kunnen gaan met Lars Unnerstall. "Unnerstall werd verweten dat hij niet kan meevoetballen, maar in mijn optiek gaat het erom dat een keeper ballen tegenhoudt. En dan neemt PSV Drommel, en die kan iets moeilijker ballen tegenhouden. Hij kan misschien iets beter voetballen, maar laat nu zien dat hij het PSV-niveau gewoon nog niet heeft."

De 58-jarige Meijers werkte als hoofdtrainer bij grote amateurclubs als Achilles'29, VVSB en SV Spakenburg. Tijdens zijn periode bij Achilles kwam hij zelf negatief in het nieuws toen hij zijn doelman in een documentaire een 'kutkeeper' noemde. Momenteel zit de geboren Nijmegenaar zonder club en wacht hij op een nieuwe uitdaging in de voetballerij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen