Van der Sar legt uit waarom hij lang niets van zich liet horen

13 februari 2022, 16:06

De communicatie vanuit Ajax rondom de situatie van Marc Overmars werd de afgelopen dagen flink bekritiseerd. Algemeen directeur Edwin van der Sar hield zich opvallend stil over de situatie en liet Erik ten Hag namens Ajax nadere toelichting geven over de situatie. Inmiddels heeft Van der Sar voor het eerst in de media gereageerd en legt hij uit waarom het zo lang stil bleef.

Tegenover De Telegraaf verklaart hij dat het niet zo eenvoudig was om naar buiten te treden. "Ik ben teleurgesteld en verdrietig over deze hele affaire. Dat we niet eerder naar buiten zijn getreden behoudens het persbericht, is omdat mijn prioriteit als algemeen directeur van Ajax op dat moment bij de slachtoffers lag en bij de interne organsatie."

Daarbij vertelt hij aan het Algemeen Dagblad dat ze het ook belangrijk vonden om de situatie eerst goed in beeld te krijgen. "Zulke dingen moet je dan toch eerst uitgebreid onderzoeken. Het is nogal wat." Het bleek ook dat Ajax zelfs al signalen kreeg van het gedrag van Overmars, voordat hij daadwerkelijk zijn contract verlengde.

Lees ook: 'Perschef Ajax baalt van de vrouwen die Overmars beschuldigden'

Van der Sar liet tevens weten dat het nog niet duidelijk is wat er gebeurt met de bonus van ruim een miljoen euro die Overmars eigenlijk zou ontvangen. Dat wordt binnenkort besloten door de Raad van Commissarissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen