Kritiek op Feyenoord ondanks zege: "We hadden gelukjes nodig"

13 februari 2022, 17:30

Feyenoord won zondagmiddag met 0-2 op bezoek bij RKC Waalwijk, maar zonder slag of stoot ging dat niet. De Rotterdammers speelden een matige wedstrijd in het Mandemakers Stadion. Dat was ook trainer Arne Slot, doelman Justin Bijlow en invaller Jorrit Hendrix niet ontgaan.

"Ook deze overwinning levert drie punten op, maar dit was een van onze minste wedstrijden", vertelde Slot na afloop bij ESPN. "Vandaag hadden we twee gelukjes nodig om twee doelpunten te maken. We waren aan de bal een stuk minder dan we normaal zijn. Dat kan ook met RKC te maken hebben. Dan moet je winnen via een bevlieging of gelukje. Uiteindelijk scoren we uit twee fouten van de tegenstander."

Bijlow, die in Waalwijk met enkele fraaie reddingen erg belangrijk was voor Feyenoord, sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Dit was echt niet goed, maar de punten zijn het belangrijkste. Ondanks dat we niet goed gespeeld hebben, zijn de meters gemaakt en is er hard gewerkt. We zijn afhankelijk van PSV en moeten zelf eerst presteren en drie punten pakken. Dat betekent ook dat we alles per week moeten bekijken."

Voor invaller Hendrix, die zijn eerste doelpunt voor de club maakte, was de middag iets mooier. "Dit was niet onze beste wedstrijd, bij 0-1 kan het richting de eindfase lastig worden. Die 0-2 kwam zeker op een lekker moment. Ik heb het afgelopen half jaar niet veel gespeeld, maar ik ben in principe wedstrijdfit. Als ik vanaf het begin moet spelen, is dat geen probleem. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk minuten te maken. Dat moet ik zelf afdwingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen