Schreuder krijgt criticasters stil ondanks blessure Lang

13 februari 2022, 20:24

Alfred Schreuder heeft zondag met Club Brugge afgerekend met de criticasters. De Nederlandse coach won in eigen huis namelijk met 2-0 van subtopper Sporting Charleroi, waardoor het voorlopig weer even rustig is rondom de Belgische topclub. Dat eerder op de dag koploper Union Sint-Gillis verloor, hielp eveneens mee voor de gemoedstoestand.

De grote man aan de kant van Club Brugge was geen Nederlander, van wie alleen Noa Lang in de basis begon, want Bas Dost ontbrak en Ruud Vormer bleef negentig minuten op de bank. Maar het was wél een oud-Ajacied die een hoofdrol opeiste: Mats Rits nam namelijk beide treffers voor zijn rekening. Na ruim een half uur tikte hij simpel binnen en tegen het hele uur werkte hij goed binnen na voorbereidend werk van Andreas Skov Olsen.

Bij het eerste doelpunt had Denis Odoi een goede vooractie: de rechtsback werd door Schreuder op het middenveld gezet. Het leverde de Nederlander wat kritiek op, maar kreeg mede door het doelpunt uiteindelijk zijn gelijk. Dat Club Brugge geen tegentreffer hoefde te incasseren, was wel een klein wonder. Vakoun Issouf Bayo was een aantal keer heel dicht bij een treffer, maar had het vizier niet op scherp en ook keeper Simon Mignolet redde een aantal keer knap.

Lees ookKritiek op Schreuder: "Ik weet niet of het de juiste keuze was"

Klein smetje op de zege was het uitvallen van Lang. Twintig minuten voor het einde kwam de Nederlander in een spagaat terecht en moest nadat hij was verzorgd uiteindelijk worden vervangen door Sargis Adamyam. Zonder hem kwam de zege overigens niet meer in gevaar en klimt Club Brugge weer naar de derde plaats van de Jupiler Pro League. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen