Feyenoord heeft ook een 'Mister 1-0': "De negende keer"

13 februari 2022, 21:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft met Davy Klaassen al langere tijd een 'Mister 1-0', maar inmiddels is er ook bij Feyenoord een middenvelder opgedoken die met recht die term mag dragen. Nadat Orkun Kökcü vorige week al het openingsdoelpunt verzorgde, deed hij dat zondagmiddag op bezoek in Waalwijk opnieuw. "Het is nu volgens mij de negende keer sinds mijn debuut."

Tegenover RTV Rijnmond ging Kökcü in op zijn opmerkelijk statistiek, waarmee hij in elk geval belangrijk is voor Feyenoord. "Het is vaak de 1-0, maar ik hoop ook weleens de 3-0 te maken", glimlachte Kökcü, die schrok van de uitkomende RKC Waalwijk-keeper Etienne Vaessen. "Ik zag dat Bryan Linssen de bal diep speelde, er was niemand achter. "Ik was vol in sprint en toen stond hij al voor me, toen moest ik de bal snel verlengen met mijn hoofd."

Sowieso is de spelmaker de laatste tijd in een uitstekende vorm, zo voelt de international van Turkije dat zelf ook. "Deze vorm moet ik zo lang mogelijk doortrekken. Ik zei net in de kleedkamer tegen Tyrell Malacia: "Het voelt alsof ik weer in de Onder 19 zit." Alles wat ik aanraak vliegt erin", glimlachte Kökcü op het clubkanaal.

Lees ookDoor Arsenal 'begeerde' Kökcü wil Feyenoord transfersom opleveren

Voor heel Feyenoord was het zondagmiddag wel beduidend minder goed op bezoek bij RKC Waalwijk. Volgens Kökcü had het te maken met de slordigheid aan de kant van de Rotterdammers. "Het liep sowieso al moeizaam. Als je er dan een 'op-en-neerwedstrijd' van maakt, krijg je steeds te maken met verzuring, balverlies... Het is moeilijk om dan in het ritme te komen om lekker te voetballen. Het liep vandaag moeizaam, dan moeten we het simpel houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen