Kritiek op Van der Sar zwelt aan: "Daar prepareer je je op"

14 februari 2022, 07:44   Bijgewerkt: 14 februari 2022, 08:10

Het televisie-optreden van Edwin van der Sar is in de voetbalwereld niet onopgemerkt voorbijgegaan. Een week na het vertrek van Marc Overmars stond de algemeen directeur van Ajax zondagmiddag eindelijk de pers te woord. Het werd een warrig interview, waarin Van der Sar op een aantal vragen geen duidelijk antwoord gaf. Aan tafel bij NOS Studio Voetbal is men kritisch op de manier waarop de voormalig doelman de pers te woord stond.

Op 28 januari werd de contractverlenging van Overmars bekrachtigd. Vlak daarvoor had Van der Sar al signalen gekregen van het grensoverschrijdend gedrag van de voormalig directeur voetbalzaken. Maar op de vraag wanneer de algemeen directeur van Ajax de eerste signalen kreeg, bleef hij vaag toen hij voor de camer van ESPN stond. "Dat is de cruciale vraag", stelt Arno Vermeulen. "Die vraag kan je verwachten en daar prepareer je je op. Hij heeft een week de tijd gehad voor feitelijk doortimmerd verhaal."

Lees ook: Van der Sar legt uit waarom hij lang niets van zich liet horen

Moet Van der Sar door de zaak-Overmars opstappen? Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen vindt van niet. "Hij hoeft niet direct op te stappen maar zijn functioneren moet wel geëvalueerd worden", zegt hij. Vermeulen stipt aan dat er onder de leiding van Van der Sar inmiddels meerdere incidenten hebben plaatsgevonden. "Het moreel kompas onder deze directie is weggeweest. Neem de zaak-Nouri, Promes, Qatar, schenden van coronaregels in Portugal."

Dat Ajax de contractverlenging van Overmars bekrachtigde toen de eerste signalen van grensoverschrijdend gedrag waren binnengekomen, roept vragen op. "Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. Je wekt de suggestie dat je de beste directeur hebt, terwijl je op dat moment al signalen hebt. Dat is koersgevoelige informatie", aldus hoogleraar sport en recht Marjan Olfers, die in 2011 en 2012 lid van de Raad van Commissarissen van Ajax was.

Lees ook: Hakkelende Edwin van der Sar gekraakt bij ESPN: "Hak op de tak"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen