Ideale middenveld van Ajax? "Klaassen gaat er gewoon weer uit"

14 februari 2022, 11:18

Terwijl de bestuurlijke discussies momenteel de boventoon voeren bij Ajax, doet zich ook nog een belangrijke sportieve discussie voor. Davy Klaassen moest het de afgelopen maanden voornamelijk doen met reserveplekken, maar toont de laatste wedstrijden aan ook zeer waardevol te kunnen zijn. Daardoor is de grote vraag: wat is het ideale middenveld van de Amsterdammers tegen Benfica?

Edson Alvarez,

' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch, Steven Berghuis en Klaassen strijden om de drie posities om het Amsterdamse middenveld. Aan de desk van Dit was het weekend, concludeert Arnold Bruggink dat één speler in ieder geval zeker is van een basisplek. "Ik vind Berghuis wel heel erg goed op dit moment. Die kun je er bijna niet uit halen, ook omdat hij zoveel creëert."

"Hij is echt bepalend voor Ajax als een soort nieuwe spelverdeler." Zijn collega Kenneth Perez steunt hem daarin. "Zijn traptechniek komt nu heel erg tot uiting. Hij komt zo veel aan de bal en kan lekker met passjes strooien. Dat is natuurlijk wel anders tegen die Portugezen." Daardoor denkt hij dat het zal gaan tussen Gravenberch en Klaassen voor het duel met Benfica. "Klaassen werd wel gewisseld voor Gravenberch. Ik denk dat Gravenberch er weer in komt en dat Klaassen er gewoon weer uit gaat."

Lees ookKlaassen: "Het gaat erom dat ik niet blij ben met deze situatie"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen