Gestaakte Brazilië - Argentinië moet over: FIFA deelt boetes uit

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 februari 2022 – De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië moet vanaf de eerste minuut opnieuw gespeeld worden, heeft de FIFA besloten. Het duel stond in september op het programma, maar toen werd de wedstrijd gestaakt nadat Braziliaanse officials van de gezondheidsautoriteiten vier Argentijnen van het veld plukten. Zij mochten door de coronamaatregelen helemaal niet meedoen.

Gestaakte Brazilië - Argentinië moet over: FIFA deelt boetes uit

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Emiliano Martínez, verdediger Cristian Romero, middenvelder Giovani Lo Celso en aanvaller Emiliano Buendía waren door de coronaregels niet welkom in Brazilië, maar alle vier zaten ze in de wedstrijdselectie. Sterker nog, drie daarvan begonnen in de basis. Daarom werden de spelers tijdens het duel van het veld gehaald, waarna de wedstrijd definitief gestaakt werd. Tot dusver was nog niet bekend wat er met de wedstrijd ging gebeuren, maar nu heeft de wereldvoetbalbond dus besloten dat het duel opnieuw gespeeld moet worden. Waar en wanneer is nog niet duidelijk.

Beide voetbalbonden moeten daarnaast een boete betalen. De voetbalbond van gastland Brazilië moet vijfhonderdduizend euro betalen wegens 'ordeverstoring' en het 'niet kunnen garanderen van de veiligheid'. De tegenstander moet circa tweehonderdduizend euro overmaken naar de FIFA wegens 'het niet nakomen van verplichtingen bij de voorbereiding en tijdens deelname aan de wedstrijd'. Voor beide bonden komt daar nog een bedrag van vijftigduizend euro overheen, omdat het duel niet werd uitgespeeld.

Argentinië mag daarnaast twee wedstrijden geen gebruik maken van de vier spelers die dus 'illegaal' op het veld stonden tijdens de burenruzie tussen beide grootmacht. De reden: zij hebben zich niet aan de regels van de FIFA gehouden, waarvoor ze nu dus gestraft worden. Voor beide ploegen staat er tijdens het onderonsje overigens niets meer op het spel, behalve de eer. Beide landen zijn al geplaatst voor het wereldkampioenschap in Qatar.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd