Pochettino lovend: "Had in mijn ogen ook de finale kunnen zijn"

14 februari 2022, 20:49

Veel ogen zullen deze week gericht zijn op het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid. De trainer van de Franse topclub stelt dat het qua niveau van de clubs ook de finale had kunnen zijn van het miljoenenbal. Nu spelen de clubs dus al tegen elkaar in de eerste knock-outfase.

"Als je kijkt naar de selecties en de statuur van beide clubs, dan had dit in mijn ogen ook de finale kunnen zijn", aldus Mauricio Pochettino op de persconferentie in aanloop naar het duel. De trainer gelooft in een overwinning, maar weet dat het niet makkelijk gaat worden tegen de Spaanse koploper. "We hebben veel respect voor Real Madrid als een van de beste clubs in de wereld. De dertien Champions League-titels laten zien dat winnen in het dna van de club zit."

In Parijs kunnen ze tot dusver alleen maar dromen van die trofee in de prijzenkast. "PSG wacht al meer dan vijftig jaar op deze prijs, dus wij zijn duidelijk de uitdagers voor dit duel. Wij zijn druk bezig om een team samen te stellen dat die droom werkelijkheid wil maken", vervolgt de oefenmeester, die niet kan beschikken over Sergio Ramos. De verdediger speelde afgelopen seizoen nog in Madrid, maar verkaste transfervrij naar het Parc des Princes. Daar heeft hij tot dusver weinig minuten kunnen maken door meerdere blessures.

Een andere speler die vanuit Spanje de overstap maakte naar Frankrijk is Lionel Messi. Hij heeft zijn topniveau van FC Barcelona nog nauwelijks aan weten te tikken, al scoorde hij in de Champions League wel al vijf keer. Pochettino blijft zijn landgenoot dan ook steunen. "Ik heb hem meerdere keren zien uitblinken op belangrijke avonden, in cruciale duels. Zijn talent en ervaring zijn belangrijk voor ons team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen