Amrabat mag weer eens starten en bezorgt zijn ploeg de zege

14 februari 2022, 23:09   Bijgewerkt: 14 februari 2022, 23:42

Sofyan Amrabat beleefde een mooie avond bij Fiorentina. De middenvelder mocht tegen Spezia eindelijk weer eens in de basis beginnen en scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. Het was meteen de winnende voor de ploeg uit Florence.

Amrabat is dit seizoen niet zeker van een basisplaats, terwijl hij vorig seizoen nog een vaste waarde was bij de subtopper. Dit seizoen begon hij slechts een keer, in oktober. Nu mocht hij zich eindelijk weer eens laten zien vanaf de aftrap, waarbij hij dus zijn klasse toonde. In minuut 89 mocht hij juichen toen hij de bal tegen de touwen werkte. Eerder maakte spits Krzysztof Piatek al een doelpunt voor de uitploeg, nadat hij daarvoor al een strafschop miste. 

In de tweede helft kwam Spezia op gelijke hoogte na het doelpunt van de Poolse spits. Jeroen Zoet zag vanaf de bank dat zijn ploeggenoot Kevin Agudelo de stand weer gelijk trok. Het leek er op dat beide ploegen een punt zouden overhouden aan het duel, maar dat gebeurde dus niet door Amrabat. Door die winnende treffer mag de ploeg nog altijd blijven hopen op een Europees ticket. Fiorentina staat nu achtste in de Serie A.

Amrabat is dit seizoen dus niet zeker van een basisplaats, maar in de winterse transferperiode werd wel duidelijk dat hij nog goed in de markt ligt. Tottenham Hotspur dacht serieus aan zijn komst, maar uiteindelijk werd Juventus-middenvelder Rodrigo Bentancur aangetrokken door de Londenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen