Neymar na maanden terug op bank: check de basis van Real en PSG

15 februari 2022, 19:56

Neymar maakt voor het eerst in maanden tijd weer deel uit van de wedstrijdselectie van Paris Saint-Germain, dat de Champions League hervat met een affiche tegen Real Madrid. De Braziliaanse grootmacht keek sinds november toe vanwege een blessure, maar keert tegen de Spaanse grootmacht terug op de reservebank. Daar neemt hij plaats naast Xavi Simons en Georginio Wijnaldum.

Neymar is nog niet fit genoeg om vanaf de aftrap te beginnen, maar kan dus wel als invaller worden gebracht. De voorhoede van PSG wordt daarom gevormd door Lionel Messi, Kylian Mbappé en Angel Di Maria. De grootste verrassing voor de topper is de doelman die Mauricio Pochettino het veld instuurt: hij kiest voor Gianluigi Donnarumma en zet voormalig Real-keeper Keylor Navas dus op de bank.

Twee basisspelers van PSG hebben een verleden bij Real Madrid: Achraf Hakimi doorliep de jeugdopleiding van de Spaanse club, terwijl Di Maria er nog de Champions League won. Sergio Ramos speelt sinds dit seizoen eveneens bij PSG, maar hij ontbreekt wegens een blessure.

Bij Real Madrid keert Karim Benzema terug in de basis. De Franse aanvaller stond de laatste weken aan de kant met een spierblessure, maar is voldoende hersteld voor de clash in het Parc des Princes. Hij wordt geflankeerd door Marco Asensio en Vinicius Junior. Verder kent de basisformatie van de Madrileense grootmacht geen verrassingen.

Opstelling Paris Sant-Germain: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes; Paredes, Danilo Pereira, Verratti; Di Maria, Messi, Mbappé

Opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Alaba, Mendy; Casemiro, Kroos, Modric; Asensio, Benzema, Vinicius

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen