VI: Naam Peter Bosz valt steeds vaker bij PSV

16 februari 2022, 09:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De naam van Peter Bosz wordt steeds vaker genoemd als opvolger van Roger Schmidt bij PSV, zo verzekerde Freek Jansen dinsdagavond in VI Vandaag. De huidige coach van Olympique Lyon is een van de coaches die in beeld zijn bij de Eindhovenaren, die na dit seizoen afscheid nemen van Schmidt.

Niet alleen de naam van Bosz is de revue gepasseerd. Ook Phillip Cocu wordt al langer nadrukkelijk genoemd. "Hij is drie keer kampioen geworden met Marcel Brands", doelt Jansen op de bij PSV teruggekeerde directeur. "Maar ook Peter Bosz wordt steeds vaker genoemd. Op korte termijn zal er meer duidelijkheid komen", aldus de hoofdredacteur van Voetbal International.

Johan Derksen zou de komst van Bosz naar PSV toejuichen. "Ik heb wat meer vertrouwen in Peter Bosz. In Phillip Cocu heb ik nooit een echte trainer gezien." Hoewel de oud-topmiddenvelder driemaal landskampioen werd in Eindhoven, is Derksen niet overtuigd. "Dat kan er ook aan liggen dat hij de beste spelers ter beschikking had." Cocu is momenteel werkloos.

Dat geldt niet voor Peter Bosz. Hij heeft nog een contract bij Lyon, waar de prestaties met een plek in de Franse middenmoot zwaar tegenvallen. Eerder werkte hij in Nederland voor AGOVV, De Graafschap, Heracles, Vitesse en Ajax. Die laatste club gidste hij in 2017 naar de finale van de Europa League, waarin Manchester United te sterk bleek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen