Stoppende Willem Janssen spreekt zich uit over toekomst

16 februari 2022, 16:07

Willem Janssen is nog een paar maanden verwijderd van zijn voetbalpensioen. De aanvoerder van FC Utrecht hangt na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen, maar trekt de deur bij FC Utrecht niet definitief achter zich dicht. De verdediger blijft aan de club verbonden, al is het nog niet duidelijk in welke rol.

Bij FC Utrecht wordt Janssen gezien als de ideale opvolger van huidig technisch directeur Jordy Zuidam. Zijn vertrek is nog niet aanstaande, maar ook Zuidam heeft ambities en zal op den duur elders aan de slag willen gaan. "Ik heb altijd gezegd: Het trainersvak ligt het dichtst bij wat ik altijd gedaan heb. Je ziet de trainers dagelijks, maar je weet niet wat Jordy dagelijks doet", aldus Janssen in gesprek met Voetbal International.

"Je hebt wel een beeld, je bent niet achterlijk natuurlijk, maar hoe zit zo'n rol in elkaar? Dat weet je niet. Het één is wat meer het beleid, wat meer zekerheid voor jou en je gezin. Trainer is een heel ander pad dat je moet bewandelen. Als ik voor het trainersvak kies, dan weet ik dat ik uiteindelijk hoofdtrainer wil worden. Dan zou hoofdtrainer bij FC Utrecht de ultieme ambitie zijn. De weg daarnaartoe is wel heel lang. Dat weet je. Het technisch directeurschap kan ik al doende leren."

De 35-jarige Janssen debuteerde als prof bij VVV-Venlo en speelde vervolgens jaren bij FC Twente, Roda JC en dus FC Utrecht. Bij laatstgenoemde club tikte hij onlangs de 400 wedstrijden in de Eredivisie aan. Voor Utrecht speelde hij in alle competities liefst 248 wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen