Veltman ontwikkelt zich bijzonder: "De Blind van de Premier League"

16 februari 2022, 21:42

Brighton and Hove Albion is bezig aan een prima seizoen. De Engelse club had als doelstelling niet te degraderen, maar staat zelfs op een knappe negende plek. Een belangrijk onderdeel daarbinnen is de Nederlander Joël Veltman, die al twintig Premier League-duels achter zijn naam heeft staan dit seizoen. Waar hij voorheen vooral bekend stond als felle verdediger, ontwikkelt hij zich nu juist als voetballer.

Buitenlands voetbal-kenner van Voetbal International Süleyman Öztürk nam Veltman op in zijn elftal van de week. "Hij is een beetje de Daley Blind van de Premier League. Op Blind is er vaak de kritiek dat hij niet kan verdedigen, maar het is wel een verdediger. Dat is soms ingewikkeld, dat je naar een verdediger kijkt die niet kan verdedigen, maar wel heel belangrijk is omdat hij op een ander gebied uitblinkt."

"Bij Brighton staan normaal gesproken drie man achterin. Veltman is dan de rechter centrale verdediger, maar hij heeft ook weleens als wingback gespeeld. Hij is multi-inzetbaar. Ook als centrale verdediger komt hij heel vaak als wingback uit. Wat heel erg opviel, is dat Veltman héél zuiver is in de passing. Hij kan lang een pass uitstellen en dan een andere keuze maken."

Öztürk noemt de verdediger zelfs als optie voor het Nederlands elftal. "Veltman is stiekem bezig aan een best wel goed seizoen bij Brighton. De supporters zijn ook zeer tevreden over de ontwikkeling en de prestaties van Veltman. Het gaat niet vaak over Veltman in Nederland, maar hij is daar goed bezig. Ook Louis van Gaal zal zijn huiswerk wel doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen