Kamikazevoetbal breekt Bayern op tegen Salzburg: "Wat doet hij?"

16 februari 2022, 23:26

Bayern München is er niet in geslaagd af te rekenen met Red Bull Salzburg. Lang leek het erop dat het zou verliezen door een goal van invaller Chukwubuike Adamu, maar een minuut voor tijd maakte Kingsley Coman alsnog gelijk. Achteraf ging het echter voornamelijk over het kamikazevoetbal dat Julian Nagelsmann zijn ploeg liet spelen.

De oefenmeester besloot namelijk in een 3-2-4-1-opstelling te spelen, met aanvallers Coman, Leroy Sané, Thomas Müller, Serge Gnabry én Robert Lewandowski als voorste vijf. Al na twintig minuten bleek dat Bayern ook heel kwetsbaar te maken. Door een blessure bij Salzburg was Chukwubuike net in de ploeg gekomen, maar tien minuten later opende hij de score. De defensie zag er niet sterk uit en de Oostenrijker schoot na een intelligent balletje hard raak in de bovenhoek.

Ook Youri Mulder, analist bij Ziggo Sport, vond de keuze van Nagelsmann opmerkelijk. "Nagelsmann vind ik zo mooi. Heel de club zegt: je hebt met 4-2 van Bochum verloren, misschien moet je één verdediger extra inbouwen. Wat doet hij? Hij haalt er nog een verdediger uit en zet er nog een extra aanvaller bij. Het zijn gewoon vijf pure aanvallers en daarachter nog Corentin Tolisso en Joshua Kimmich, die ook nog vrij aanvallend ingesteld zijn."

Lees ook: Drie spelers Bayern München met de dood bedreigd

Hoewel Bayern München meer en de betere kansen had in het vervolg, was ook Salzburg nog een paar keer dicht bij een treffer. Zo dacht Salzburg op slag van rust een penalty te krijgen na een overtreding van Benjamin Pavard, maar later bleek dat hij zowel de man als de bal niet raakte. Tien minuten voor tijd voorkwam Pavard dat de tik nog veel harder werd, door de bal van de lijn te halen.

Net toen Salzburg ervan overtuigd leek dat het zou gaan stunten tegen Bayern, viel de gelijkmaker in de negentigste minuut alsnog. Een lange bal werd verlengd en viel precies voor de voeten van Coman. Toch zal Salzburg stiekeme hoop hebben op het uitschakelen van Bayern. Dinsdag 8 maart staat de return op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen