Zirkzee kiest Nederland vooralsnog boven Nigeriaans elftal

17 februari 2022, 10:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joshua Zirkzee (20) maakt dit seizoen veel indruk bij Anderlecht, maar is nog niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hoewel hij ook mag uitkomen bij de nationale ploeg van Nigeria, maar heeft vooralsnog de duidelijke voorkeur voor Oranje.

"Nee, maar het is ook niet iets wat ik uitsluit", stelt hij tegenover HUMO over de keuze om eventueel voor het Nigeriaanse elftal te kiezen. De spits stelt dat hij daar nog niet over nagedacht heeft. "Ik weet alleen dat ik dat hoofdstuk nog niet heb afgesloten. Mijn droom is het Nederlandse elftal, dat mag iedereen weten. Maar het zou dom zijn het Nigeriaanse elftal nu al uit te sluiten. Je weet nooit wat er gebeurt."

Bij Anderlecht speelt hij zichzelf in elk geval in de kijker van Louis van Gaal, met veertien doelpunten en acht assists in 32 wedstrijden. Maar de Belgische club heeft anders dan Parma – waaraan Zirkzee eerder werd verhuurd – géén koopoptie bedongen in de deal. Waarom dat weet het talent niet. "Nee, dat is een keuze van Bayern geweest. Maar het maakt niet uit wat er straks gebeurt: ik wil een goed seizoen draaien met Anderlecht. Daarna keer ik terug naar München en zie ik wel weer."

Lees ook'Zirkzee kan mogelijk in België blijven

Dat hij werd verhuurd, was zijn eigen beslissing, aldus Zirkzee. "Ik had er een goede voorbereiding achter de rug, maar door de aanwezigheid van Lewandowski zou ik weinig minuten maken", zei de spits. "Ik was net 20 geworden en móést spelen, want dat had ik een jaar niet gedaan." Dat hij een enorme misser had in een oefenduel met Ajax, had daar niets mee te maken. "Als je de hele wedstrijd bekijkt, zie je dat ik prima heb gespeeld. En ook mijn voorbereiding was goed geweest: dat was toch de feedback die ik van Bayern kreeg. Ik zat lekker in mijn vel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen