'FC Barcelona neemt na dit seizoen afscheid van vierde aanvoerder'

17 februari 2022, 13:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona gaat na dit seizoen vermoedelijk afscheid nemen van Sergi Roberto (30). De momenteel geblesseerde middenvelder annex rechtsachter heeft een aflopend contract in Catalonië en lijkt zijn verbintenis niet te gaan verlengen.

Dat meldt dagblad SPORT althans. Er zijn inmiddels diverse gesprekken geweest tussen FC Barcelona en het management van Roberto, de vierde aanvoerder van de club. Maar ondanks dat hij al zijn hele leven in Camp Nou voetbalt, lijkt het niet tot een akkoord te komen. Omdat hij een relatief dure speler is in de huishouding, maar de laatste jaren weinig speelde, is het voor preses Joan Laporta ook minder interessant om diens contract te verlengen.

Zeker is dat er voorlopig nog geen akkoord is bereikt tussen beide partijen en dat dát vermoedelijk voorlopig ook niet gebeurt. In totaal speelde Roberto, die voor het afgelopen seizoen jarenlang een van de schaarse talenten was die nog wel doorgebroken was uit La Masía, 316 wedstrijden voor FC Barcelona, waarin hij twaalf keer scoorde en 37 assists gaf.

Lees ook'Vertrek Dest niet uitgesloten; Barcelona wil Bayern-verdediger'

Naast Roberto heeft ook Dani Alves een aflopend contract. De routinier tekende recentelijk voor een laag salaris tot aan het einde van dit seizoen, maar maakt wel een goede indruk en blijft mogelijk langer in Camp Nou. Ook Ousmane Dembélé trekt normaliter de deur transfervrij achter zich dicht bij FC Barcelona, waar Luuk de Jong en Adama Traoré als huurlingen onder contract staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen