'Ajax heeft na dit seizoen transfervrije Kadioglu op de radar'

17 februari 2022, 14:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft Ferdi Kadioglu (22) op de radar gekregen. De Amsterdammers volgen de in Arnhem geboren voetballer op de achtergrond en zijn donderdagavond naar verluidt in Praag aanwezig om de voetballer van Fenerbahce te bekijken. Gezien zijn transfervrije status na dit seizoen, denken de Amsterdammers dat hij interessant kan zijn.

Het nieuws dat Ajax-scouts donderdagavond in de hoofdstad van Tsjechië zijn voor Kadioglu moet wel met een enige korrel zout worden genomen, aangezien het uit de koker komt van het Turkse medium Takvim. Kadioglu is de hoofdreden dat een scout van Ajax zich gaat melden voor het duel in de Conference League, maar ook Altay Bayindir (23) zou eveneens in de gaten worden gehouden.

Ajax is overigens niet de enige club waar Kadioglu op de scoutingslijstjes zou staan, want het medium weet ook dat er belangstelling is vanuit Engelse clubs. Bovendien hoopt Fenerbahce hem nog altijd te kunnen overtuigen om zijn aflopende verbintenis bij de Süper Lig-club gewoon te verlengen. In dat geval zal hij normaliter geen transfer maken in de komende zomer. 

Lees ook: Kadioglu hakt knoop door tussen Oranje en Turkije

Kadioglu maakte in 2018 de overstap naar Istanbul, waar hij inmiddels al negentig wedstrijden speelde en daarin negen doelpunten maakte en elf assist gaf. De achttienvoudig international van Jong Oranje kwam eerder uit voor NEC, dat anderhalf miljoen euro voor de middenvelder annex aanvaller ontving. Gezien zijn transfervrije status is hij in principe op te pikken in Turkije.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen