Ajax legt Baas langdurig vast: "Dit had ik niet zomaar verwacht"

17 februari 2022, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax ziet toekomst in Youri Baas. Het contact van de achttienjarige verdediger is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2026.

De vorige verbintenis van Baas liet medio 2024 af. "Het voelt heerlijk", reageert de jonge verdediger, die zijn officiële debuut in het eerste elftal nog niet maakte. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet zomaar had verwacht. Het is natuurlijk super mooi hoe het is gelopen en hoe het nu gaat."

Waar Baas aan moest denken toen hij zijn krabbel zette? "Misschien wel aan vroeger. Mijn vader is, toen ik echt klein was, mijn trainer geweest. Ik was toen vijf, zes jaar. Dan denk je nu toch terug aan die momenten, waar het is begonnen. Het is mooi om hier met z'n allen te zijn. Iedereen heeft zijn eigen aandeel hierin", aldus de verdediger.

Baas, een linkspoot die ook als middenvelder uit de voeten kan, speelde tot nu toe 31 wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In september vorig jaar maakte hij tegen NAC Breda zijn eerste en vooralsnog enige doelpunt in het profvoetbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen