Analisten reageren verbijsterd op uitspraak Letsch: "Hoe kan dat?!"

17 februari 2022, 23:45

Vitesse moet het in de terugwedstrijd tegen Rapid Wien stellen zonder aanvaller Loïs Openda. De sterkhouder van de Arnhemmers is geschorst, na de gele kaart die hij in Oostenrijk opliep.

Coach Thomas Letsch reageerde na afloop bij ESPN met verbazing, toen hij hoorde dat hij Openda mist in de return. "Is hij geschorst? Oh, not good", sprak de oefenmeester. Pierre van Hooijdonk is bij de betaalzender niet te spreken van de reactie van de Duitser. "Dat je als trainer niet op de hoogte bent van de gele kaartenstatus van je elftal, met name je beste speler. Is he suspended? Hoe kan dat?!"

Arnold Bruggink vindt dat niet alleen naar Letsch moet worden gekeken. "Mensen om de trainer heen wijzen hem daarop: trainer probeer er rekening mee te houden dat die speler op scherp staat", stelt de oud-speler van onder andere PSV en FC Twente. "Dan kun je zo'n speler wisselen als de wedstrijd er naar is. Of ze dus allemaal gefaald hebben? Dat vind ik wel, ja."

Ook Danilho Doekhi wist niet van de schorsing van Openda. "We hebben Doekhi gezien, die had ook geen idee", zegt Van Hooijdonk. "Dus blijkbaar was niemand op de hoogte. Ik vind het echt waanzin. Zowel van de trainer en de mensen daaromheen, als van de speler zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen