El Hankouri kondigt vertrek aan en levert aanvoerdersband in

18 februari 2022, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mo El Hankouri is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Groningen. De 24-jarige aanvaller heeft in een interview met RTV Noord bekendgemaakt dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen.

El Hankouri maakte begin 2019 de overstap van Feyenoord naar Groningen. Na ruim drie jaar is de aanvaller naar eigen zeggen toe aan iets nieuws. "Ik denk dat het een goede stap is voor mijn ontwikkeling, een nieuw avontuur. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving. Ik heb er samen met mijn familie lang over nagedacht", vertelt hij.

Afgelopen zomer werd El Hankouri aangewezen als aanvoerder van Groningen. De laatste wedstrijden droeg hij de band echter niet meer om zijn arm. El Hankouri is namelijk geen basisspeler meer. Michael de Leeuw nam de laatste tijd het aanvoerderschap op zich en zal dat tot het einde van het seizoen blijven doen.

"Hij heeft zich enorm kunnen ontwikkelen bij de club en heeft dat ook zelf afgedwongen. Hij vindt het fijn om de band aan Michael te geven en wil het zelf goed afsluiten bij de club", reageert trainer Danny Buijs op het vertrek van El Hankouri. "Ik begrijp zijn keuze. Soms kan een nieuwe prikkel en een nieuwe omgeving een grote uitdaging zijn. Maar dat wil niet zeggen dat hij het hier niet naar zijn zin heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen