'Ajax wil Gravenberch voor 25 à 30 miljoen laten gaan'

18 februari 2022 – Ryan Gravenberch (19) heeft een salarisindicatie gekregen van Bayern München. De talentvolle middenvelder van Ajax is op de radar gekomen van Der Rekordmeister, maar mag formeel nog niet met de regerend Duitse titelhouder praten. Wel waren er informele gesprekken met het management van de voetballer. Ook zijn er andere clubs in de race om het talent. 

'Ajax wil Gravenberch voor 25 à 30 miljoen laten gaan'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt De Telegraaf vrijdag althans. Daarbij zou het vermoedelijk niet gaan om een transfervrije overstap, omdat de door Ajax opgeleide middenvelder in elk geval een transfersom in de kas van de Amsterdammers wil brengen in de komende zomer. Hij zou bij de inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars hebben afgesproken om ofwel bij te tekenen ofwel te vertrekken in de komende zomer.

Daarbij zou Overmars, ondanks dat de verbintenis van Gravenberch in 2023 al afloopt, hebben ingezet op een transfersom van 25 à 30 miljoen euro. Of Bayern München dat op tafel wil leggen, is niet bekend. De kans dat Gravenberch nog bijtekent, wordt met de dag kleiner en lijkt zelfs uitgesloten, waardoor het interessant kan zijn voor de topclubs om nog een jaartje te wachten en hem dan transfervrij binnen te halen.

Lees ookBayern houdt contractsituatie Gravenberch goed in de gaten

Dat verhaal wordt bevestigd door Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast van de ochtendkrant, al beweert hij dat Gravenberch niet gratis de deur uit wil wandelen. Hij weet dat er al gesproken is met het management van Gravenberch door Bayern München. De middenvelder zou hebben aangegeven wel te willen bijtekenen, maar de onderhandelingen liepen heel moeilijk omdat het grevraagde loon te hoog was.

Daardoor is uiteindelijk afgesproken dat hij voor een x-bedrag mag verkassen in de komende zomer. "Als de clubs eruit komen, is de kans op een transfer heel groot", aldus Verweij, die wel weet dat er nog andere kapers op de kust zijn. Om welke clubs dat gaat, wordt niet genoemd. "Ze zijn in goed overleg tot deze conclusie gekomen."

Ajax zou namelijk niet aan de salariseisen willen voldoen van de talentvolle middenvelder, waardoor beide partijen blij zijn met een zomerse overgang. De Amsterdammers kunnen namelijk nog een flinke som ontvangen, wat een jaar later tekengeld zou worden. "Gravenberch is beslist geen jongen die door Mino Raiola op dit spoor gezet wordt. Hij vindt het een mooi plan bij Bayern München." 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd