De Ligt reageert op roep om hem de aanvoerdersband te geven

19 februari 2022, 09:12

De roep om Matthijs de Ligt de aanvoerdersband te geven klinkt in Turijn en omstreken steeds luider. De centrale verdediger nam Juventus vrijdagavond tegen Torino (1-1) weer eens bij de hand.

Niet alleen verdedigend, maar ook in aanvallend opzicht liet De Ligt zich gelden in de derby. Met een krachtige kopbal opende hij vroeg in de wedstrijd de score. Na afloop werd de Nederlander door DAZN gevraagd of hij zich bezighoudt met het eventuele aanvoerderschap. "Nee, hier bij Juventus geldt de regel dat degene die de meeste wedstrijden heeft gespeeld aanvoerder is. Ik zal eerst nog een paar jaar moeten wachten", reageerde De Ligt.

Door de absentie van onder meer Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci stond Alex Sandro vrijdag naast De Ligt in het hart van de verdediging. "Het was uit nood, maar hij heeft het uitstekend gedaan", aldus De Ligt, die de 1-0 maakte uit een hoekschop van Juan Cuadrado. "Danilo maakte tegen Atalanta een soortgelijk doelpunt."

Juventus neemt het komende week in de achtste finale van de Champions League op tegen Villarreal. Ondanks het tegenvallende resultaat in de derby, ziet De Ligt de wedstrijd van dinsdag met vertrouwen tegemoet. "We maken ons geen zorgen. We hebben een selectie met veel kwaliteit en wel vaker wedstrijden gespeeld met spelers die niet alles spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen