Van den Brom benoemt verschil: "In België begint dan het gezeur"

19 februari 2022 – John van den Brom heeft na zijn ontslag bij KRC Genk even getwijfeld over het voortzetten van zijn trainerscarrière. Na een periode van bezinning concludeerde de 55-jarige oefenmeester dat de tijd nog niet rijp is om een andere weg in te slaan. "Als een club belt en vraagt 'wil je morgen beginnen', dan is de kans groot, dat ik er weer instap", vertelt Van den Brom in De Telegraaf.

Van den Brom benoemt verschil: "In België begint dan het gezeur"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van den Brom werd twee en een halve maand geleden vanwege een reeks teleurstellende resultaten ontslagen bij Genk. Vlak voor en tijdens de kerstperiode had de Nederlandse trainer veel tijd om na te denken over zijn toekomst. "Dan vraag je je dingen af. Wil je nog wel die stress en frustratie van het trainerschap meemaken? Je bent ook nog boos. Op jezelf dat het toch niet is gelukt, maar ook op anderen. Er zijn heel veel redenen, oorzaken en excuses op te voeren, maar dat is op dat moment niet belangrijk. Die periode van nadenken heeft best lang geduurd", geeft Van den Brom toe.

Tijdens een lange vakantie in Florida ging de knop om voor Van den Brom. "Als een club belt en vraagt 'wil je morgen beginnen', dan is de kans groot, dat ik er weer instap. Ook al weet ik nu hoe lastig het is om ergens tussentijds te beginnen. Ik ben te veel liefhebber van het dagelijks met die gasten werken en ergens naar toe leven", vertelt de voormalig trainer van AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, RSC Anderlecht, AZ en FC Utrecht.

In België stond de positie van Van den Brom vaak ter discussie. "Het ging even wat minder en zelfs al ben je pas twee, drie maanden in dienst, dan begint in België direct het gezeur. Als je een paar keer niet wint, dan begint het al", stelt Van den Brom. "In Nederland wordt niet snel week in week uit geroepen op tv of geschreven in de kranten, dat het wel eens de laatste wedstrijd geweest zou zijn voor een coach. In België kreeg ik al heel snel de vraag: 'Denk je, dat je hier volgende week nog zit.' Dat is wel wat extremer dan ik gewend was. Er zijn achttien clubs in de Jupiler Pro League en er zijn nog maar acht trainers, die ook aan het seizoen begonnen zijn. Dat zegt ook wel iets."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd