Danjuma, Weghorst en Ziyech stelen de show, Wijnaldum kwijnt

20 februari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 19 februari 2022, 23:37

In de de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 19 februari.

Doelpuntenexplosie Pavlidis vergroot druk op Feyenoord en PSV

AZ heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo. Vangelis Pavlidis was andermaal de grote man aan de kant van AZ met een goal en een assist. Zo was de Griek de laatste drie wedstrijden goed voor vier goals en twee assists (!). De Alkmaarders leggen zodoende de druk weer neer bij Feyenoord en PSV, die nu op respectievelijk drie en vier punten staan.

PSG geeft CL-zege geen goed vervolg met blamage in Nantes

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een enorme wanprestatie geleverd op bezoek bij FC Nantes. Na een dramatische eerste helft ging de miljoenenploeg met een 3-0 achterstand de kleedkamer in. Na rust waren er kansen om dat recht te zetten, maar bleven de Parijzenaren onder meer door een gemiste strafschop van Neymar met lege handen. De wedstrijd eindigde in 3-1.

Ajax tankt tegen Willem II weinig vertrouwen richting Benfica

Ajax is goed weggekomen in Tilburg. De Amsterdammers speelden ver onder hun niveau en leken tegen Willem II niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel. Met kunst- en vliegwerk bleven de Tilburgers lang overeind, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor Willem II. Jurriën Timber werkte de bal bij de tweede paal binnen en zorgde er zo voor dat Ajax inmiddels 26 uitwedstrijden ongeslagen is in de Eredivisie: 0-1.

PL: heldenrol voor Weghorst en Ziyech, ontsnapping Liverpool

Hoewel Liverpool, Chelsea en Arsenal in actie kwamen, vonden de veranderingen op de ranglijst in de Premier League zaterdag vooral onderin plaatst. Donny van de Beek kon een nederlaag van zijn Everton niet voorkomen, maar Wout Weghorst was namens Burnley wel heel belangrijk. Dat gold ook voor Hakim Ziyech, die Chelsea in het spoor van het eveneens winnende Liverpool hield.

Danjuma treedt met heldenrol in voetsporen Van der Vaart

Villarreal heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Spaanse Champions League-tickets. Op bezoek bij Granada won de ploeg van trainer Unai Emery met 1-4, waarmee El Submarino Amarillo naar de vierde plaats steeg. Grote man aan de zijde van Villarreal was Arnaut Danjuma, die een hattrick maakte en daarmee in de voetsporen van Rafael van der Vaart trad.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen