Tadic kijkt uit naar clash met Benfica: "Geloven in onze kwaliteiten"

20 februari 2022, 09:40

Het ging Ajax zaterdagavond niet eenvoudig af op bezoek bij Willem II (0-1). Toch trekken de Amsterdammers met drie punten in de tas richting het eerste duel in het Champions League-tweeluik tegen Benfica. Aanvoerder Dusan Tadic heeft zin in de clash met de Portugese gigant.

"Ik heb een klein stukje van Benfica gezien", begint Tadic bij ESPN. Benfica kwam vrijdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Boavista en moet vrezen dat Sporting Portugal uitloopt op plek twee. De koppositie lijkt voor Benfica al volledig uit zicht, FC Porto heeft al negen punten meer en moet nog in actie komen. "Het is een goede tegenstander, maar dat is logisch als je bij de laatste zestien in Europa hoort. Wij geloven in onze kwaliteiten en we moeten door naar de volgende ronde", aldus Tadic.

Tadic leek in Tilburg het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen, maar zag de treffer worden geannuleerd. "Het was een mooi doelpunt, maar het was buitenspel. Mijn rechterbeen is goed. Het belangrijkste is dat we de wedstrijd uiteindelijk hebben gewonnen. Het is heel moeilijk. Wij hebben kansen, maar scoren niet."

Volgens Tadic speelde Ajax in Tilburg in een te laag tempo en werd Willem II te lang in de wedstrijd gehouden. "De tweede helft was beter: toen kregen we meer kansen en was er meer beweging." Ajax doet door de driepunter wel goede zaken in de titelstrijd en kan rustig kijken wat PSV vandaag doet. De achtervolger neemt het om 16.45 uur op tegen sc Heerenveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen