Fraser begrijpt ex-directeur Van Stee: "Daar ga ik niet over liegen"

20 februari 2022, 11:15

Sparta Rotterdam gooide vorig seizoen hoge hogen in de Eredivisie, door maar net naast Europees voetbal te grijpen. Dit seizoen loopt het met vrijwel dezelfde selectie voor geen meter. Trainer Henk Fraser vertelt bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN dat het niet goed zit bij de club.

De inmiddels afgetreden directeur Henk van Stee vertelde afgelopen week teleurgesteld te zijn in het feit dat Sparta voor veel geld heeft verkocht, maar daar weinig voor heeft teruggehaald.

"Soms zijn er gezamenlijke belangen, maar soms ook niet", begint Fraser, die na dit seizoen vertrekt uit Spangen. "Mijn gevoel ligt bij wat Van Stee zegt, daar ga ik niet over liegen. We hebben een aantal jaren geleden een stappenplan gemaakt.

De huidige directeur, Manfred Laros, sprak de woorden van Van Stee tegen, door te stellen dat de door hem benoemde cijfers 'te rooskleurig' waren. "Hij heeft soms andere belangen, denk ik. De directeur heeft het ook vaak gehad over het worden van een stabiele Eredivisie-club, maar daar zijn wel bepaalde zaken voor nodig. Wat we gepresteerd en verkocht hebben is prima. Maar in mijn optiek kloppen de verhoudingen niet. De exacte getallen weet ik niet, maar de verhoudingen kloppen naar mijn mening niet. Soms hebben we dezelfde belangen, soms maak je een andere keuze."

Fraser kan de vinger er ook niet helemaal op leggen waarom Sparta dit seizoen zo teleurstelt. "Er zijn altijd andere factoren. Het team is niet zo gek veel veranderd, maar er zijn jongens vertrokken die toch net het verschil kunnen maken. Het heeft ook te maken met de mogelijkheden op de bank."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen