Fenomeen Madueke komt met mijpaal in rijtje met wereldtoppers

20 februari 2022, 17:51

Noni Madueke had zondagmiddag slechts dertien minuten nodig om de score te openen namens PSV. De negentienjarige Engelsman, die dit seizoen kwakkelt met blessureleed, tekende tegen SC Heerenveen voor de 1-0. Dat was direct een primeur voor de razendsnelle buitenspeler: het was zijn tiende treffer in dienst van de Eindhovenaren.

Die tien treffers bezorgden hem een plekje in een bijzonder fraai rijtje. Slechts twee andere tieners van PSV kregen het deze eeuw voor elkaar om voor hun twintigste verjaardag minstens tien keer trefzeker te zijn in de Eredivisie. Voormalig megatalenten Arjen Robben en Memphis Depay gingen de jonge Engelsman Madueke de afgelopen jaren voor.

De pechvogel miste dit seizoen al dertien wedstrijden in de Eredivisie wegens spierblessures. Toch slaagde hij in het geringe aantal wedstrijden dat hij speelde om zijn stempel te drukken op het spel van de Eindhovenaren. Madueke was dit Eredivisie-seizoen al drie keer trefzeker. In alle competities staat het doelpuntenaantal van de rechtsbuiten op acht.

Ondanks de vroege treffer van Madueke beleeft PSV allesbehalve een eenvoudige wedstrijd tegen SC Heerenveen. Dankzij Tibor Halilovic kwamen de Friezen nog voor rust op gelijke hoogte, waardoor de ploegen de kleedkamer opzochten met een 1-1 tussenstand. Madueke werd na rust vervangen door Ritsu Doan.

Volg de wedstrijd hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen