FC Barcelona overtuigend langs Valencia door 'Auba' en De Jong

20 februari 2022, 18:24

FC Barcelona heeft zondagmiddag een mooie driepunter gepakt tegen Valencia. Xavi zag zijn mannen met 1-4 winnen in Estadio Mestella, waar de wedstrijd na veertig minuten al gespeeld leek. Toen stond Barça namelijk al voor met een marge van drie treffers. Het betekent dat de Catalanen de vierde plaats blijven bezetten, waardoor ze zicht houden op een Champions League-ticket voor volgend seizoen. 

Mestalla was altijd een moeilijke plaats voor Barça, maar daar was zondagmiddag niets van de merken. Na iets meer dan twintig minuten zette Pierre-Emerick Aubameyang de uitspelende ploeg op voorsprong met een imposante versnelling. Tien minuten later werd de marge verdubbeld via Frenkie de Jong, die het eindstation was van een uiterst fraaie aanval. De Catalanen deden met die treffer terugdenken aan de hoogtijdagen, waarop Xavi zelf nog binnen de lijnen floreerde.

Zie ook: Frenkie de Jong eindstation van heerlijke tiki-takagoal

Ook na die tweede goal besloot Barça niet om gas terug te nemen. De ploeg bleef dominant, al leverde dat geen karrenvracht aan kansen op. Toch werd het nog 0-3 voor de spelers aan de thee gingen. Weer was Aubameyang de gevierde man. Hij kon een voorzet van Gavi tegen de touwen werken. Valencia deed iets terug via Carlos Soler, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. De bal zou namelijk voorafgaand aan de treffer buiten het veld zijn geweest, al was dat moeilijk te zien.

Na rust mocht de aanvaller van Valencia alsnog juichen, toen hij in minuut 53 de bal tegen de touwen werkte. Het doelpunt kwam te laat om nog spanning terug te krijgen. Sterker nog, de marge werd tien minuten na thuisdoelpunt alweer vergroot tot drie. Invaller Pedri zette de eindstand op het scorebord, waardoor de spelers van Barça met een grote lach beginnen aan de terugreis richting huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen