Aursnes mist kraker tegen AZ, tot woede van Arne Slot

20 februari 2022, 18:24

Fredrik Aursnes moet de topper tussen AZ en Feyenoord van volgende week vanaf de tribune bekijken in Alkmaar. De Noorse sterkhouder van Feyenoord kreeg zondagmiddag tegen SC Cambuur zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij geschorst is. Dat leidde tot veel frustraties bij zijn coach Arne Slot.

Aursnes werd op de bon geslingerd nadat hij een handsbal maakte op het middenveld. Het leverde de middenvelder zijn vijfde gele kaart van het seizoen op. Dat is een flinke aderlating voor de Rotterdammers. De van Molde overgenomen Noor begon aanvankelijk kort na zijn komst nog op de reservebank, maar heeft zich ontwikkeld tot onmisbare kracht bij Feyenoord.

Zijn coach Arne Slot baalde daarom flink van de gele kaart. Hij kon zijn frustraties langs de zijlijn niet onder stoelen of banken steken. "Ik werd niet zozeer boos om of het wel of geen gele kaart was", aldus Slot na afloop tegen ESPN. "Ik denk dat de scheidsrechter heel veel door liet gaan en dat vind ik ook heel goed. Hij gaf een paar waarschuwingen aan Cambuur, waar geel ook had gekund. Ik zei tegen de vierde man: dat is prima, maar dan moet er niet straks bij de eerste de beste overtreding van ons geel worden gegeven. Dat gebeurde uitgerekend bij een speler die op scherp stond."

De logische vervanger van Aursnes tegen AZ is Jens Toornstra. De aanvoerder verloor enkele weken geleden zijn basisplaats. Ook Jorrit Hendrix is een kandidaat om de vacature op te vullen. De van Spartak Moskou gehuurde middenvelder is iets meer defensief ingesteld, net als Aursnes. "Juist voor dit soort momenten hebben we er in de winterstop spelers bijgehaald", aldus Slot.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen