Lindhout snapt woede van Letsch: "Het is een schandaal"

20 februari 2022, 22:01

Zondagmiddag ging het na het duel tussen FC Utrecht en Vitesse vooral over de onrust op de tribunes, waarbij de uitsupporters vuurwerk op het veld gooiden, maar er werd natuurlijk ook 'gewoon' gevoetbald. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf toe dat hij de Arnhemmers een strafschop had moeten geven.

Loïs Openda ging naar de grond na een overtreding van verdediger Willem Jansen, maar de arbiter zag daar niets in. Zelfs niet toen de VAR hem naar de kant riep. "Het is een schandaal. Niemand zal zeggen dat dit géén strafschop was. Alleen de scheidsrechter weet waarom de bal niet op de stip ging, zeg het maar…", vertelde Vitesse-trainer Thomas Letsch woedend bij Voetbal International.

Lindhout kon die woede wel begrijpen, erkende hij nadat hij de beelden na de wedstrijd nogmaals had bekeken. "Ik heb een eigen waarneming gedaan: in eerste instantie zie ik dat Openda zijn arm omhoog houdt, waarmee hij Janssen lijkt vast te houden. Dat zit dan zo in je hoofd… Dan is het toch de eigen overtuiging, je eigen beleving, wat je bij het scherm in de weg staat", aldus de arbiter voor de camera bij ESPN. Hij heeft dan ook maar een duidelijk oordeel: "Een strafschop."

Doordat de Arnhemmers de strafschop niet kregen, eindigde het duel in 1-1. Vitesse had bij een overwinning het gat met nummer vijf FC Twente kunnen verkleinen tot drie punten, terwijl er ook verder afstand genomen kon worden van Utrecht, dat zevende staat. De ploeg van Letsch heeft nu één punt meer dan de Domstedelingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen