Xavi wijst uitblinkers aan: "Er is geen groter talent op de wereld"

21 februari 2022, 10:15

Xavi is lovend over Pierre-Emerick Aubameyang en Pedri. De aanvaller stond in de basis en betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug met twee doelpunten, terwijl de middenvelder als invaller binnen de lijnen kwam en ook op het scorebord verscheen.

"Auba heeft zijn hele carrière doelpunten gemaakt. Hij was belangrijk voor ons. Hij ging goed de ruimte in, heeft ervaring, is slim, bescheiden en positief. Ik ben heel blij dat we hem erbij hebben gekregen. Dat hij nu twee doelpunten heeft gemaakt, zal hem goed doen", vertelde de oefenmeester, die merkt dat niet alle aanvallers evenveel vertrouwen hebben. "We proberen er aan te werken, maar er bestaat geen toverdrankje voor. We moeten goed blijven presteren, dan groeit dat vanzelf."

Pedri kwam als invaller binnen de lijnen en zorgde met een afstandsschot voor de laatste treffer tijdens de 1-4 overwinning op Valencia. "We hebben hem gevraagd of hij vaker wil schieten op doel. Hij kan dat als geen ander", vertelt de trainer tevreden, die zag dat de middenvelder niet alleen belangrijk was met zijn doelpunt. "Wat hij allemaal doet, is echt ongelooflijk. Op dit moment is er geen groter talent op de wereld, hij is geweldig. Hij brengt rust in het spel, verliest de bal bijna nooit, is tweebenig… vergeet niet dat hij pas negentien jaar oud is. Het is spectaculair. Hij maakt echt het verschil."

Pedri, die dus als reservespeler begon, zag vanaf de bank hoe Barcelona bij vlagen uitstekend voetbal op de mat legde in de eerste helft. Xavi kon ook alleen maar tevreden zijn na de wedstrijd. "Het was misschien niet briljant, maar we waren erg effectief. De eerste helft was goed, na rust moesten we vooral hard werken. We nemen de drie punten mee naar huis, van een moeilijke uitwedstrijd en een lastig veld. Dat smaakt goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen