Opgeleefde Clasie waarschuwt Feyenoord: "Ik geef gewoon gas"

21 februari 2022, 12:12

Jordy Clasie is bezig aan een ijzersterke fase in zijn loopbaan. De middenvelder neemt het met AZ aankomend weekend op tegen zijn oude liefde Feyenoord, dat een plaats boven de Alkmaarders staat op de ranglijst. Het gat is zes punten, maar dat kan zondag dus gehalveerd worden.

"Ik ben fitter dan ooit. Die fitheid komt ook omdat ik altijd speel. Dat is heel belangrijk voor me", vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad, na de 2-1 overwinning op Heracles Almelo. Hij voelt dat hij zijn topvorm aantikt, zoals in 2014. Destijds zat hij bij de selectie van het Nederlands elftal en werd hij derde op het wereldkampioenschap in Brazilië. "Toen was ik op mijn best. Sindsdien wil ik dat niveau altijd proberen te halen."

Lees ook: Vijf uitblinkers zorgen voor hoge verwachtingen richting topper

Na zijn vertrek bij Feyenoord had hij het moeilijk bij Southampton en Club Brugge, waarna AZ het wel met hem aandurfde. Vorig seizoen kwamen zijn kwaliteiten te weinig naar voren, maar na het vertrek van Teun Koopmeiners krijgt hij meer minuten. Dat doet hem duidelijk goed, erkent Clasie zelf ook. "Het was moeilijk om ertussen te komen en soms ook om geduld op te brengen. Ik heb het hier wel lastig gehad. Ik ben inmiddels toch al 30 jaar. In de laatste jaren van je carrière wil je natuurlijk veel spelen."

Met Clasie als een van de leiders is AZ bezig aan een bizarre opmars. De ploeg begon het seizoen slecht, waardoor de club zelfs een tijdje in het rechterrijtje terug te vinden was. Inmiddels staat de ploeg vierde en wacht de topper tegen de Rotterdammers. "Feyenoord is een mooi moment om te kijken hoe ver we zijn. Ik heb er lang gespeeld maar komende zondag geef ik gewoon gas natuurlijk. We zullen in goeden doen moeten zijn, want Feyenoord is heel sterk. Of die derde plaats dan haalbaar is, zal moeten blijken. Ik denk niet dat veel mensen hadden gedacht dat we nog zo'n serie zouden neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen