Gestopte Agüero gaat toch met Argentinië naar het WK

22 februari 2022, 08:07   Bijgewerkt: 22 februari 2022, 08:22

Sergio Agüero zal komend najaar met de Argentijnse nationale ploeg meereizen naar het WK in Qatar. In welke rol de nu gestopte 101-voudig international dat gaat doen, is nog even de vraag, maar de spits kondigde in ieder geval aan zijn oude ploeggenoten te vergezellen tijdens het toernooi. 

In december 2021 zette Sergio Agüero, op dat moment speler van FC Barcelona, plotseling een punt achter zijn loopbaan. De 33-jarige spits kampte met hartproblemen en wilde daar geen risico's mee nemen. Dat betekende dus ook dat hij tijdens de Copa América van afgelopen zomer zijn laatste interland voor Argentinië al gespeeld had.

Toch is hij er op het WK dus bij, zo bevestigde hij in een uitgebreid interview met TyC Sports. "We gaan nog kijken in welke rol, maar ik ga naar het WK. Vandaag heb ik een goed gesprek gehad met Chiqui Tapia (Claudio Tapia, voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, red.)."

De verdere plannen voor zijn leven na het voetbal stelt Agüero nog even uit. "Ik heb van vele kanten aanbiedingen ontvangen, maar voor nu wil ik even genieten en relaxen op een manier waarop dat niet kon toen ik nog voetballer was. Zo waren we met de verjaardag van mijn zoon voor het eerst allemaal samen in Argentinië."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen