Gorré wijst Ajax op zwakke plekken Benfica: "Dat plan werkte"

22 februari 2022, 08:45   Bijgewerkt: 22 februari 2022, 09:07

Met een 2-2 gelijkspel tegen laagvlieger Boavista kende Benfica geen goede generale voor de eerste ontmoeting met Ajax. Op het veld bij Boavista stond voormalig ADO-aanvaller Kenji Gorré. Hij merkte daarbij duidelijk welke zwakke plekken van Benfica Ajax komende woensdag kan benutten. 

Na de eerste helft leek de ploeg met een 0-2 achterstand nog geen resultaat te halen, maar na rust trok Boavista de score recht. "In de eerste helft kregen zij veel kansen en hadden we ook met 0-4 achter kunnen staan", vertelde Gorré in Rondo. "In de rust zeiden we tegen elkaar: we moeten ze onder druk zetten en laten zien wie we zijn. Dat plan werkte."

"Zodra we ze onder druk begonnen te zetten, maakten ze veel fouten. Wij kregen veel ruimte en daarom konden we er een gelijkspel uit slepen", verklaarde Gorré, die daarmee niet wil zeggen dat Ajax op die manier makkelijk zal winnen. "Makkelijk zou ik niet zeggen, maar ik denk zeker dat ze met hun kwaliteiten veel kansen kunnen creëren. Het zal een spannende wedstrijd worden."

Ondanks dat hij slechts een halfjaar bij ADO Den Haag speelde, kon Gorré wel iets vertellen over het verschil tussen het voetbal in Portugal en in Nederland. "Dat verschil is niet heel groot, maar in Portugal draait het wel veel om tactiek. Spelers krijgen veel instructies mee. In Nederland is het wat vrijer. Dat was het grootste verschil in mijn ogen."

Lees ook: Ajax lachende derde: Benfica gefrustreerd ondanks sublieme helft

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen