Jørgensen geraakt door bedreigingen: "Niet op voorbereid"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 februari 2022 – Het WK van 2018 werd voor toenmalig Feyenoorder Nicolai Jørgensen niet wat hij ervan had gehoopt. Denemarken kwam tot de achtste finale, waar het na strafschoppen werd uitgeschakeld door de uiteindelijke verliezend finalist Kroatië. Na eerdere missers van Christian Eriksen en Lasse Schöne was het uiteindelijk Jørgensen die de laatste penalty niet wist te benutten, wat hem in zijn land op veel kritiek en zelfs bedreigingen kwam te staan.

Jørgensen geraakt door bedreigingen: "Niet op voorbereid"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met het Deense TV3 vertelde de nu bij FC Kopenhagen teruggekeerde Jørgensen hoe zeer die kritiek hem raakte. "Het heeft zeker een grote impact gehad op mij als persoon en op mijn plezier in het voetbal. Om door zoveel mensen afgekraakt te worden, is moeilijk. Daar was ik niet op voorbereid."

Het duurde lang voor Jørgensen die problemen durfde toe te geven. "Het is pas een week geleden dat ik eindelijk de moed had om over die gevoelens te praten. Dat was een enorme opluchting. Ik had niet gedacht dat het zoveel met me zou doen."

Na het WK speelde Jørgensen nog drie seizoenen voor Feyenoord. Zijn vorm van het jaar ervoor, waarin hij topscorer werd en de ploeg de landstitel pakte, kon hij echter nooit meer terugvinden. Afgelopen zomer vertrok hij naar het Turkse Kasimpasa, een club die de 31-jarige Deen deze winter alweer verruilde voor zijn oude liefde FC Kopenhagen. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd