Details van huur Vinícius bekend: PSV betaalt 2,5 miljoen

22 februari 2022, 13:02

Er zijn meer details bekend geworden over huurdeal tussen PSV en Benfica over Carlos Vinícius. Deze zijn prijsgegeven in het jaarverslag van de Portugese topclub en opgepakt door het Eindhovens Dagblad

Daaruit bleek onder meer dat de Eindhovenaren 2,5 miljoen euro betalen voor een tweejarig verblijf (op huurbasis) van Vinícius. Benfica kan de Braziliaan niet eerder terughalen, PSV heeft die optie wel - mits in goed overleg met de andere partij. In principe zal Vinícius dus ook volgend seizoen nog in Eindhoven spelen.

In het jaarverslag wordt gesproken van een verplichte koopoptie, al is dit in de praktijk niet aan de orde. Omdat er eerst aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan om die optie in werking te stellen, gaat PSV er niet vanuit dat het zover zal komen. Gebeurt dit toch, dan betaalt de club tien miljoen euro voor vijftig procent van de transferrechten.

Vinícius kwam tot dusver bij PSV tot 24 optredens in alle competities, waarvan twaalf als basisspeler. De spits was in de Eredivisie goed voor vijf goals en vijf assists, in Europa voor één goal en één assist. Bij Benfica staat hij nog onder contract tot medio 2024. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen