Bijzondere rentree ex-Feyenoorder na 423 dagen en elf operaties

22 februari 2022, 18:30

De wedstrijd tussen Göztepe en Galatasaray was maandagavond een heel bijzondere voor Omar Elabdellaoui. De Noorse rechtsback zal namelijk niet gedacht hebben ooit nog in actie te komen, nadat hij door een vuurwerkongeluk zijn zicht was verloren. 423 dagen na zijn laatste wedstrijd stond hij echter weer op het veld.

Het leek einde carrière voor Elabdellaoui toen een stuk vuurwerk in zijn rechteroog ontplofte. De Noor was zijn zicht kwijt en het was nog maar de vraag of hij dat ooit terug zou krijgen. Wat volgde was een lange en zware revalidatieperiode, waarin hij liefst elf keer geopereerd werd. Maandag gebeurde het dan toch: met een speciale bril verscheen Elabdellaoui aan de aftrap van de competitiewedstrijd van Galatasaray.

Elabdellaoui speelde meteen de gehele wedstrijd uit en was na afloop zichtbaar geëmotioneerd. Overigens boekte hij met Galatasaray ook nog een belangrijke overwinning. Na zes wedstrijden zonder overwinning kon de ploeg, waar ook Ryan Babel (basis) en Patrick van Aanholt (invaller) meededen, weer eens drie punten bijschrijven. Het Göztepe van onder meer Oussama Tannane werd met 2-3 verslagen.

Elabdellaoui werd in 2012, toen nog aan de start van zijn loopbaan, door Feyenoord voor een halfjaar gehuurd van Manchester City. Vervolgens bracht zijn carrière hem bij in Duitsland (Eintracht Braunschweig), Griekenland (Olympiakos), Engeland (Hull City) en uiteindelijk dus Turkije. Bovendien speelde de back 49 interlands namens Noorwegen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen