"Zomers vertrek Frenkie de Jong bij Barcelona de beste oplossing"

22 februari 2022, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong (24) moet op de achtergrond misschien maar eens kijken naar een andere club. De middenvelder is momenteel nog een belangrijke kracht bij FC Barcelona, maar in de nabije toekomst kan dat weleens anders worden. Aangezien talenten Gavi en Pedri de toekomst hebben in Catalonië, kan de Nederlander weleens het kind van de rekening worden.

Dat denkt Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk althans. Gavi is pas zeventien jaar, maar maakt heel veel indruk. "Hij is onverschrokken, gaat duels aan met spelers die al jarenlang op dat niveau voetballen. Een klein ventje, maar er zit heel veel agressiviteit en belachelijk veel kwaliteit in", ziet de journalist, die over Pedri weinig anders kan zeggen. "Het is belachelijk met hoeveel rust hij voetbalt." Trainer Xavi kwam bovendien recent tot dezelfde constatering over zijn middenvelder.

En aangezien er veel aanvallers zijn gehaald, zijn er minder opties voor Xavi om middenvelders voorin neer te zetten. "Gavi en Pedri zijn de toekomst van FC Barcelona", stelt Öztürk, die denkt dat De Jong daarom weleens het kind van de rekening kan worden. "En Frenkie de Jong is op zijn beurt ook wel teleurgesteld in hoeveel prijzen er gewonnen zijn met FC Barcelona. Als ze worden uitgeschakeld door Napoli in de Europa League, spelen ze alleen nog voor een plek bij de eerste vier en dat is zwaar teleurstellend."

Lees ookSpaanse media zien De Jong opkrabbelen: 'Stap in goede richting'

En dus kan een transfer in de komende zomer een win-win-situatie opleveren in Camp Nou. "Frenkie de Jong is nog wel dusdanig in trek dat hij FC Barcelona en zichzelf een leuk bedrag kan opleveren. En naar een club kan gaan van een hoger niveau. Of Frenkie's geduld op is? Dit is misschien wel voor alle partijen de beste oplossing", denkt de journalist. Want ook op de plek van Sergio Busquets voetballen, ziet hij De Jong niet per se doen.

"Frenkie is geen Busquets. De enige speler die op hem lijkt, is Manchester City's Rodri. Frenkie de Jong is het beste met een dubbele zes op het middenveld, maar FC Barcelona speelt met de punt naar achteren, dan is er geen dubbele zes. Die bestaat niet", aldus Öztürk, die uitlegt dat de opvolger van Busquets dus niet De Jong, maar een andere speler zal moeten worden. Een zomers vertrek van De Jong zal in zijn ogen dan zeer realistisch kunnen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen