Blind staat voor prachtig record bij Ajax: "Iets heel speciaals"

22 februari 2022, 19:52

Als Daley Blind (31) woensdagavond speeltijd krijgt tegen Benfica in de Champions League - en die kans is zeer aannemelijk - dan is de verdediger van Ajax de speler van de Amsterdammers met de meeste duels in het miljardenbal ooit. Daarmee passeert hij dan Jari Litmanen, die momenteel net als Blind op 42 wedstrijden staat.

"Ik ben er trots op dat ik dit bereikt hebt bij de club waar ik als ballenjongen nog zat", blikt Blind terug op de clubkanalen. "Er waren fases in mijn loopbaan dat ik dit niet had verwacht te bereiken. Maar in de Champions League wil je altijd zo veel mogelijk spelen en dat ik nu zo ver ben dat ik recordhouder kan worden, dat is iets heel speciaals. Het is mooi dat ik dat kan bewerkstelligen", glimlachte Blind, die samen met Davy Klaassen tegen Olympique Lyon debuteerde in het miljardenbal.

Gedurende de jaren is er wel iets sterk veranderd in de Johan Cruijff Arena, merkt Blind: namelijk het verwachtingspatroon. "Dat ligt nu veel hoger dan in mijn eerste jaren. Als je toen van Real Madrid verloor, kon dat gebeuren. In dat opzicht is er veel veranderd bij Ajax. We hebben nu het gevoel dat we moeten winnen en dat het nog beter moet", zei Blind, die veel strijd uitvecht met zijn vader.

Lees ookAjax maakt Champions League-selectie bekend: tweetal op tijd fit

Blind sr. won namelijk al de Champions League een keer met Ajax en dat alleen kan Blind jr. nog niet zeggen. "Als dat lukt, is dat misschien wel het moment om te stoppen, ja. Haha, eigenlijk wel. Maar dat beloof ik niet!", benadrukte Blind. De verdediger kreeg van de social media-afdeling van de club een video met daarin diverse mensen die hem toespraken: Davy Klaassen, Siem de Jong, Danny Blind, Joël Veltman en zijn huidige trainer Erik ten Hag.

Litmanen zat niet in de video, maar dat Blind uitgerekend van hem het record overneemt, is bijzonder. Vroeger keek de Ajacied naast Thierry Henry namelijk graag naar de Fin. "Je wilde vroeger altijd aanvaller zijn, hé. En dat je het record van hem kan overnemen, is dan des te specialer." Toch kijkt Blind nog niet al te vaak terug op zijn loopbaan. "Maar als je ergens wel langer bij stilstaat, dan kun je daar wat emotioneel van raken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen