Opstellingen: vier 'Nederlanders' starten op mooie CL-avond

22 februari 2022, 20:27

Woensdag komt Ajax in actie in de Champions League, maar ook dinsdag staan er meerdere Nederlanders op het veld. Arnaut Danjuma, Matthijs de Ligt en Sven Botman beginnen allemaal in de basis. Daarnaast krijgt voormalig Eredivisie-uitblinker Hakim Ziyech een basisplaats bij Chelsea.

Ziyech begint als een van de twee aanvallende middenvelders bij de Londenaren, waar Romelu Lukaku niet aan de aftrap begint. De spits had in het weekend nog geen tien balcontacten in de hele wedstrijd, waardoor hij nu op de bank moet zitten. Trainer Thomas Tuchel kiest voor de bewegelijke Christian Pulisic in de punt van de aanval, die wordt ondersteund door de Marokkaanse spelmaker en Kai Havertz, die de Engelse topclub afgelopen seizoen de Champions League-trofee bezorgde door in de finale te scoren tegen Manchester City.

Bij Lille mag Botman in de basis starten. De centrale verdediger is een van de sterkhouders bij de regerend kampioen van Frankrijk, waar het dit seizoen tegenvalt qua prestaties. Waar de ploeg afgelopen seizoen vriend en vijand verraste door boven Paris Saint-Germain te eindigen, staat de Nederlander met zijn ploeggenoten nu op een elfde plaats. Het enige wat het seizoen nog glans kan geven, is een mooie CL-campagne.

Opstelling Chelsea FC: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Silva, Rüdiger, Alonso; Kovacic, Kanté; Ziyech, Havertz, Pulisic.

Opstelling Lille OSC: Jardim; Celik, Fonte, Botman, Djaló; Onana, Xeka, André; Sanches, David, Bamba.

Bij het andere Champions League-onderonsje staan Matthijs de Ligt en Arnaut Danjuma tegenover elkaar. De internationals van het Nederlands elftal zullen elkaar ongetwijfeld veel gaan tegenkomen. De verdediger van Juventus moet het doen zonder zijn twee ervaren ploeggenoten Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. Hij vormt het hart van de defensie met Danilo, die normaliter als vleugelverdediger speelt.

Bij De Oude Dame maakt spits Dusan Vlahovic zijn debuut in de Champions League, nadat hij afgelopen winter overkwam van Fiorentina. Bij Villarreal staat ook een nieuweling voorin: Tottenham Hotspur-huurling Giovani Lo Celso vormt de tweemansvoorhoede met Danjuma.

Opstelling Villarreal: Rulli; Foyth, Albiol, Torres, Pedraza; Chukwueze, Capoue, Parejo, Moreno; Lo Celso, Danjuma.

Opstelling Juventus: Szczesny; De Sciglio, Danilo, De Ligt, Alex Sandro; Cuadrado, Locatelli, Rabiot, McKennie; Vlahovic, Morata.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen