Verbeek vreest voor oude liefde: "Moment komt steeds dichterbij"

22 februari 2022, 21:47

SC Heerenveen heeft al zes wedstrijden op rij niet gewonnen in de Eredivisie, waardoor de Friezen serieus naar beneden moeten kijken. Het gat met nummer zestien Fortuna Sittard is momenteel zes punten, waarbij de Limburgers zelfs nog een duel tegoed hebben. Gertjan Verbeek is eerlijk: hij maakt zich zorgen over zijn oude club.

"Met een aantal mensen maken we ons al jaren zorgen, omdat de club wordt geleid zonder enige visie. Het moment waarop Heerenveen niet play-offs om Europees voetbal maar play-offs om erin te blijven moet gaan spelen, komt steeds dichterbij", vertelt de voormalig speler van de club, die ook als trainer verbonden was aan de club. Verbeek weet dat de tijden verandert zijn in het Abe Lenstra Stadion, waar jaarlijks een begrotingstekort is van miljoenen euro's.

"SC Heerenveen is steeds maar bezig om te verkopen om maar niet te ver in de rode cijfers te komen, maar zo bouw je niks op. Zeker niet als de jeugdopleiding en scouting niet op peil zijn. Dan wordt het steeds minder allemaal. Als je kijkt naar het trainingscomplex Skoatterwâld, dat ziet er nog net zo uit als twintig jaar geleden. Dat is stilstand en stilstand is in het voetbal achteruitgang", aldus de clubloze trainer in De Telegraaf.

Ook als de club dit seizoen wel degradatie ontloopt, moet er volgens Verbeek het nodige veranderen om de club weer richting de subtop te krijgen. Anders is het volgens hem uitstel van executie. "Laten we hopen dat ze erin blijven, maar om echt de weg omhoog in te zetten de komende jaren, zal er wel iets moeten veranderen bij de club. Dat begint met een goede visie en sterk beleid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen