Bizarre cijfers voor revelatie Van den Boomen: "Het is deels talent"

22 februari 2022 – Branco van den Boomen is bezig aan een bizar seizoen in de Ligue 2. De middenvelder heeft dit seizoen al zeventien assists gegeven en zeven doelpunten gemaakt. Hij kwam als grote onbekende binnen bij Toulouse, maar inmiddels is hij een van de grootste smaakmakers uit de competitie. Hij hoopt komend seizoen met zijn werkgever op het hoogste niveau te spelen. 

Bizarre cijfers voor revelatie Van den Boomen: "Het is deels talent"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In Nederland speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij via FC Eindhoven bij SC Heerenveen een kans kreeg in de Eredivisie. Daar wist hij niet te imponeren, waarna hij terugkeerde bij de Brabanders en daarna de overstap maakte naar De Graafschap. Na goede seizoenen in de Keuken kampioen Divisie kwam hij op de radar bij de Franse club. Vorig seizoen deed hij het redelijk, maar inmiddels heeft hij zich ontpopt tot smaakmaker van de competitie. "Dit is mijn beste seizoen uit mijn carrière", vertelt hij bij L'Équipe.

"Ik heb dit seizoen een andere rol gekregen. We spelen nu sowieso anders, met snelle buitenspelers. Dat is ideaal voor mij, ik heb meer mogelijkheden om de bal af te spelen", vertelt de middenvelder, die een enorm wapen heeft met zijn standaardsituaties. "Het is deels talent, maar ik heb er ook enorm veel op getraind. Inmiddels gaat het gewoon op instinct. Wat ik wel doe voor elke vrije trap is een aanloop nemen van vijf stappen. Dat geeft me een goed gevoel."

Vorig seizoen wist Van den Boomen met zijn ploeg net niet te promoveren naar het hoogste niveau in Frankrijk, nu staat de club bovenaan. Het gat met nummer twee Paris FC is drie punten. "Vorig jaar was ik enorm teleurgesteld dat het niet lukte om te promoveren. Nu moet het ons lukken. Ik kan niet wachten om op dat niveau te spelen, ik wil het ervaren."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd