Hoe Klaassen 'Koning 1-0' werd? "Had een 10 voor wiskunde"

23 februari 2022, 11:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Davy Klaassen zat wekenlang op de bank bij Ajax omdat Steven Berghuis zijn plek innam, maar is inmiddels teruggekeerd ten koste van Ryan Gravenberch. Woensdagavond hoopt de middenvelder opnieuw de score te openen namens zijn ploeg, het absolute handelsmerk van de middenvelder.

Klaassen werd dankzij zijn karrenvracht aan openingsgoals al omgedoopt tot koning van de 1-0. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? "Het wordt geregeld aan me gevraagd: hoe komt het dat je zo vaak op de goede plek staat? Dat je zo vaak het eerste doelpunt maakt in een wedstrijd?", aldus Klaassen tegen Het Parool. "Ik had op het vwo een 10 voor wiskunde dus het zal misschien best met ruimtelijk inzicht te maken hebben. Maar het zijn ook de patronen in ons spel. Sommige situaties hebben zich al duizenden keren voorgedaan. Je herkent ze en handelt ernaar."

De 29-jarige international van het Nederlands elftal was lange tijd onbetwist bij Ajax, maar zat de laatste weken van 2021 op de reservebank. Daar heeft hij een verklaring voor. "Kwestie van op het verkeerde moment geblesseerd raken. Dan is topsport bikkelhard. Je kunt ook niemand de schuld geven. Maar het is soms zwaar irritant om niet te spelen."

Klaassen geeft aan dat het er hard aan toegaat op het veld bij Ajax. "Het knettert soms, dan staan er ineens twee spelers met de koppen tegen elkaar op het trainingsveld. Dat moet ook af en toe, als het daarna maar snel weer goed is. En dat is het."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen