Werder wint Liga Pokal ten koste van Bayern

Ger
5 augustus 2006, 20:19

Werder Bremen heeft de Liga Pokal gewonnen ten koste van Bayern Munchen. Werder domineerde en zette de duitse kampioen terecht met 2-0 opzij. De overwinning was vooral te danken aan de goed georganiseerde organistaie op het veld. De Beierse ploeg had niks in te brengen.

In het eerste bedrijf van de finale keurde arbiter Gräfe een goal van Bayern af, omdat Lukas Podolski in buitenspelpositie stond op een assist van Roy Makaay. Enkele minuten later was het wel raak. Miroslav Klose gaf een fraaie bal aan Ivan Klasnic die Bayern-sluitpost Oliver Kahn met een knap schot passeerde.

Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd beslist, nadat wederom Klasnic het net had gevonden. Hij schoot een vrije trap van twintig meter binnen. Kahn reageerde hierop apatisch.