Letsch heeft vertrouwen, maar ziet ook 'zorgwekkende' cijfers

23 februari 2022 – Vitesse staat donderdagavond in eigen huis voor een zware opgave. De ploeg moet, zonder sterkhouders Riechedly Bazoer en Loïs Openda, een 1-2 achterstand tegen Rapid Wien zien goed te maken. Trainer Thomas Letsch heeft er ondanks de slechte resultaten van de laatste weken alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Letsch heeft vertrouwen, maar ziet ook 'zorgwekkende' cijfers

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Afgelopen weekend speelden de Arnhemmers met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht, wat in ieder geval een punt zette achter de reeks nederlagen van de weken ervoor (vijf). "De tweede helft bij Rapid en ons optreden tegen FC Utrecht geven me alle aanleiding om de zaken positief in te zien", zei Letsch, geciteerd door De Gelderlander. "Ik heb energie en wilskracht gezien. Bij Rapid kwamen we terug van een snel opgelopen 2-0 achterstand en werd er ook nog een zuivere goal van Adrian Grbic afgekeurd. Bij Utrecht hadden we moeten winnen, we waren beter."

Aan de andere kant gaf Vitesse in de laatste weken te veel onnodige tegentreffers weg, weet ook Letsch. In de laatste zes wedstrijden kreeg de ploeg liefst negentien doelpunten tegen. "Vorig jaar was de defensieve stabiliteit een kracht. Nu krijgen we echt veel te veel goals tegen. Dat gebeurt op tactische grond en door individuele fouten. Hoe dan ook is dit zorgwekkend. We moeten achterin beter staan."

In de return tegen Rapid Wien moet de ploeg het in ieder geval stellen zonder de geschorste Loïs Openda en de niet fitte Riechedly Bazoer. "Deze spelersgroep heeft volop klasse. Openda en Bazoer zijn er niet bij, maar dan zullen anderen opstaan. Ik kijk naar de spelers die wel beschikbaar zijn."

Lees ook: Opmerkelijke afwezigheid Bazoer roept vragen op bij Vitesse

Reacties

Eredivisie

gerelateerd