Schmidt 'geeft cadeautje' en spreekt waardering uit voor Zahavi

23 februari 2022, 19:28

Roger Schmidt schoof woensdagavond aan tijdens een persconferentie om vooruit te blikken op de return tegen Maccabi Tel-Aviv in de Conference League. Normaal gesproken geeft de Duitser zijn opstelling niet vooraf al prijs, maar dit keer maakte hij één uitzondering. Eran Zahavi krijgt in zijn thuisland een basisplaats. 

"Voor één keer geef ik een cadeautje", lachte de trainer tegenover het Eindhovens Dagblad. "Eran is een op en top prof en heeft er alles aan gedaan om zijn beste vorm terug te krijgen. Hij kan morgen laten zien wat hij allemaal in huis heeft. We hebben vertrouwen in hem. Eran is geen speler van 22 die in de war raakt van een terugkeer in zijn eigen stadion (Zahavi speelde er tussen 2013 en 2016, red.). Wel kijkt hij er enorm naar uit."

Met een 1-0 overwinning in eigen huis gaat PSV vol vertrouwen de return in. Dat vertrouwen is er ook bij Schmidt, al bleef hij zich respectvol opstellen richting de tegenstander. "Vertrouwen heb ik altijd. We hebben vorige week gezien dat Maccabi een goed team is, maar wij hebben de kwaliteiten om van hen te winnen en door te gaan."

Dat zal de ploeg in ieder geval moeten doen zonder Cody Gakpo. Waar het vorige week Olivier Boscagli en Ibrahim Sangaré nog moest missen, is het dit keer de doelpuntenmaker uit dat duel die er door een enkelblessure niet bij is. "Het is niet frustrerend", reageerde Schmidt koeltjes. "We focussen ons op de spelers die er wel zijn. Blessures horen helaas soms bij voetbal en we doen er alles aan om ze te voorkomen."

Lees ook: Forse domper PSV: Gakpo mist cruciale clash met Maccabi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen