David Neres en ploeggenoten doen oproep: "Kunnen niet weg"

24 februari 2022, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rusland is begonnen om Oekraïne binnen te vallen. Dat is ook slecht nieuws voor David Neres, die afgelopen winter Ajax verruilde voor Shakhtar Donetsk. De aanvaller doet samen met elf Braziliaanse ploeggenoten een oproep aan de regering van zijn vaderland. Ze willen geholpen worden, omdat ze vast zitten in een hotel in hoofdstad Kiev.

Diverse steden in Oekraïne zijn inmiddels opgeschrikt door raketaanvallen, waaronder Kiev. De Russen leken in eerste instantie alleen het oostelijke gedeelte van het buurland binnen te vallen als 'vredesmissie', maar inmiddels komt het leger via drie kanten het land binnen. Inwoners uit het hele land proberen te vluchten, maar dat is moeilijk. Alle treinkaartjes zijn uitverkocht, taxi's zijn enorm duur en bij de grenzen met de buurlanden staan enorme files.

Lees ook: 'Machteloze' oud-voetballer Levchenko: "Dit is echt oorlog"

Lees ook: Waarom Schalke 04 onder vuur ligt na Russische inval in Oekraïne

In een video op Instagram komen Neres en zijn landgenoten met een oproep. "De grenzen zijn dicht en er gaan geen vluchten. We kunnen hier niet weg. We vragen om steun van de regering van Brazilië", aldus de spelers, die momenteel gezamenlijk in een hotel verblijven.

Neres maakte afgelopen winter voor twaalf miljoen euro de overstap van Ajax naar Shakhtar. De club speelt normaliter in het oosten van het land, maar dat is het al jaren onrustig, waardoor er al lange tijd niet gespeeld wordt in het eigen stadion. De club speelt de wedstrijden tegenwoordig in de hoofstad, maar de kans lijkt klein dat er in de komende dagen en weken gevoetbald wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen